Szecsuáni csirkemell 3

Hozzávalók

0/19Hozzávalók
  • a páchoz:
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, a húscsíkokra öntjük, jól elkeverjük, és legalább félórát a hűtőben pihentetjük.
  • Közben a paprikákat, sárga- és fehérrépát, bambuszrügyet nagyon vékony csíkokra, a hagymát - zöldjével együtt - karikákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
  • Két evőkanál olajat felforrósítunk, beleöntjük a pácolt csirkemellet, megborsozzuk, és állandóan kevergetve 3-4 perc alatt megpirítjuk. A csirkecsíkokat a wokból/serpenyőből kiszedjük.
  • Beleöntjük a maradék olajat, és roppanósra pirítjuk benne a zöldségeket. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát, mellyel nagyon rövid ideig szintén pirítjuk.
  • Az egy evőkanál keményítőt elkeverjük a szójaszósszal, borral és csilikrémmel. A húst visszatesszük a zöldségekre, ráöntjük a szójás-boros-keményítős keveréket, elkeverjük, ha szükséges sózzuk, és egy-két perc alatt összeforraljuk.
Mennyiség: 1 személyre