Zöldségragu

Hozzávalók

  • 25 dkg padlizsán
  • 25 dkg cukkini
  • 20 dkg brokkoli
  • 25 dkg paradicsom
  • 15 dkg paprika (lehet szines is)
  • 5 dkg lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • balzsam- vagy fehérbor ecet

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és a sóban kb. félórát állni hagyjuk. A paradicsomokat 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, lehéjazzuk, és kis kockákra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát felkockázzuk.
  2. A lilahagymát vékony karikákra felszeleteljük, az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a sós levétől leszűrt padlizsánt és cukkinit, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt párolni kezdjük. Mikor a padlizsán és cukkini egy kicsit már összeesett, következik a brokkoli, majd a paprika és végül a paradicsom.
  3. Ha a zöldségek félig megpuhultak fűszerezzük őket őrölt borssal, oregánóval, apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Ízesítjük az ecettel, illetve ha szükséges még sózzuk. A ragut puhára pároljuk, tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.
  4. Friss kenyérrel önmagában, vagy grillezett és sült húsok kalóriaszegény köreteként fogyasztható.
Recept megjegyzései

 Összesen: 428 kcal, 1 adag 107 kcal