Zöldségragu

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A padlizsánt és a cukkinit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és a sóban kb. félórát állni hagyjuk. A paradicsomokat 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, lehéjazzuk, és kis kockákra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát felkockázzuk.
  • A lilahagymát vékony karikákra felszeleteljük, az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a sós levétől leszűrt padlizsánt és cukkinit, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt párolni kezdjük. Mikor a padlizsán és cukkini egy kicsit már összeesett, következik a brokkoli, majd a paprika és végül a paradicsom.
  • Ha a zöldségek félig megpuhultak fűszerezzük őket őrölt borssal, oregánóval, apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Ízesítjük az ecettel, illetve ha szükséges még sózzuk. A ragut puhára pároljuk, tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.
  • Friss kenyérrel önmagában, vagy grillezett és sült húsok kalóriaszegény köreteként fogyasztható.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

 Összesen: 428 kcal, 1 adag 107 kcal