Zöldséges-csirkés pirított tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 3 db gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg fejeskáposzta
  • sötét szójaszósz
  • (ha szükséges, a szójaszósz elég sós)
  • csilikrém vagy Erős Pista
  • 30 dkg spagetti
  • a pirításhoz:

  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

  1. A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A húst és a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a gombát apró kockákra daraboljuk.
  2. Serpenyőbe öntjük az olajat, lepirítjuk rajta a csirkehúst. Ha kész kiszedjük, és félretesszük. A benne maradt olajon lepirítjuk a zöldségeket. Mikor roppanósra pirultak, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, csilikrémet/Erős Pistát, valamint a szójaszószt. Kicsit még pirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst és a spagettit is. Ha szükséges megsózzuk.
  3. Néhány percig - folyamatos kevergetés mellett - együtt pirítjuk az egészet, majd tálaljuk a tésztát.