Zöldséges-csirkés pirított tészta
Hozzávalók
-
40
dkg
csirkemell filé
-
1
db
kápiapaprika
-
1
szál
sárgarépa
-
3
db
gomba
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
25
dkg
fejeskáposzta
-
sötét szójaszósz
-
só
(ha szükséges, a szójaszósz elég sós)
-
csilikrém vagy Erős Pista
-
30
dkg
spagetti
a pirításhoz:
-
2-3
evőkanál
olaj
Elkészítés
-
A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A húst és a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a gombát apró kockákra daraboljuk.
-
Serpenyőbe öntjük az olajat, lepirítjuk rajta a csirkehúst. Ha kész kiszedjük, és félretesszük. A benne maradt olajon lepirítjuk a zöldségeket. Mikor roppanósra pirultak, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, csilikrémet/Erős Pistát, valamint a szójaszószt. Kicsit még pirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst és a spagettit is. Ha szükséges megsózzuk.
-
Néhány percig - folyamatos kevergetés mellett - együtt pirítjuk az egészet, majd tálaljuk a tésztát.