Zöldborsós-zelleres csirkemell

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 40 dkg zöldborsó
  • 4-5 szál szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kiskanál étkezési keményítő vagy liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és a húst fehéredésig pirítjuk.
  2. Ekkor hozzáadjuk a félkarikákra vágott zellerszárat és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és ráöntünk egy pohár vizet. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús és a borsó megpuhul (ha szükséges, a folyadékot pótoljuk).
  3. A tejfölt a keményítővel csomómentesre keverjük, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt hozzáadjuk a raguhoz. Az ételt kellő sűrűségűre beforraljuk. Köretként párolt rizs illik hozzá.
Recept megjegyzései

4 adag / 1 708 kcal 1 adag / 427 kcal