Zöld spárga krémleves

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A hagymát felaprítjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A spárgát alaposan megmossuk, alsó, fás részét letörjük, A spárgafejeket levágjuk, ezeket majd levesbetétként használjuk fel. A megmaradt középső spárgaszárakat pedig feldaraboljuk. A répákat megtisztítjuk.
  • A letört fás részeket a répákkal együtt sós vízben megfőzzük, a továbbiakban csak a levet használjuk fel, amelyben puhára főzzük a spárgafejeket.
  • A hagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a feldarabolt (nem fás) spárgasípokat. Rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük a 2 liter alaplével, valamint a spárgafejek főzőlevével, fűszerezzük, és puhára főzzük.
  • A levest leturmixoljuk, visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a tejszínt, a puha spárgafejeket, és egyet forralunk rajta.
Mennyiség: 1 személyre