Waldorf saláta

Hozzávalók

  • 50 dkg alma (zöld és piros héjú)
  • 20 dkg szárzeller
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 5 dkg majonéz
  • 1 db citrom
  • 5 dkg dióbél
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz néhány salátalevél

Elkészítés

  1. Az almák magházát kivágjuk, hámozatlanul vagy hámozva – ki miként szereti - 2 cm-es kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A zellert alaposan megmossuk - nehogy homokszemek maradjanak benne -, és vékonyan felkarikázzuk.
  2. A diót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A joghurtot elkeverjük a majonézzel, pici sóval, a dióval és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal. Végül az öntetet az almával és zellerrel összekeverjük, és a salátát 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Salátalevélre tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/870 kcal, 1 adag/235 kcal