Vargabéles

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 30 dkg cérnametélt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 5 dkg margarin vagy vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dl tejföl
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • csipet
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

  1. Az áttört túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a porcukor háromnegyed részével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, sóval és a megmosott mazsolával. Összekeverjük a kifőzött cérnametélttel, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tepsit kikenjük olvasztott margarinnal / vajjal, és kibéleljük a réteslapok felével. Ráöntjük a tölteléket, és befedjük a réteslapok másik felével. A tetejét szintén megkenjük az olvasztott margarinnal / vajjal. Közép-meleg sütőben (180º, légkeveréses 165º) pirosra sütjük.
  3. Kockára vágva, a maradék porcukorral meghintve tálaljuk.
Recept megjegyzései

8 adag/4 152 kcal, 1 adag/519 kcal