Újévi malacfejek

Újévi malacfejek

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a tetejére:
  • a díszítéshez

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyre téve kelesztjük.
  • Ezután lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Egy 10 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacok fejét, egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval az orrukat, és a maradék tésztából formázzuk a füleket.
  • Tojással összeragasztjuk a darabokat, majd tepsibe téve megkenjük tojással az összeállított malacfejeket is.
  • Lisztbe mártott újjal kijelöljük a szemek és az orrlyukak helyét.
  • Rövid kelesztés után ismét átkenjük tojással a fejeket, majd a szem és az orrlyukak helyét is újra jelöljük.
  • Előmelegített sütőben 195 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket.
  • Közben kikeverjük a díszítőkrémet egy csészében. A tojásfehérjéhez apránként adjuk hozzá a szitált porcukrot. Annyi cukrot keverjünk egy teáskanállal hozzá, hogy a masszából kihúzva a kanalat az jégcsapszerűen megálljon rajta.
  • Miután kihűlt a sütemény, a tojásfehérjés krémből és az olvasztott bevonó masszából kialakítjuk a szemeket.
  • (Ráma süteményeskönyv alapján)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

10 db/4550 kcal, 1 db/455 kcal