Túrós pogácsa

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A cukrot elkeverjük a meglangyosított tejjel, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Két tojás sárgáját a sóval és a tejföllel simára keverjük. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük. A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, és összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel, a tojással elkevert tejföllel, a túróval és 10 dkg reszelt sajttal.
  • Letakarva, langyos helyen fél órát kelesztjük. Ha letelt a félóra, a tésztát lisztezett deszkán kb. 3 cm vastagra kinyújtjuk, és kisméretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, tetejüket a harmadik tojássárgával megkenjük. A pogácsák felét reszelt sajttal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 70 db/5 504 kcal, 1 db/79 kcal