Túrós pite 2

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és két cipóra osztjuk.
  • Közben elkészítjük a krémet. A négy tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cukorral és citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, nehogy összetörjön.
  • Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk a búzadarával, rásimítjuk a túrótölteléket, a tetejére rányújtjuk a második lapot, és megszurkáljuk villával.
  • 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirosodik. Ha kihűlt felszeleteljük és meghintjük porcukorral.
Mennyiség: 1 személyre