Túrókocka

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A lecsöpögtetett befőttet kockákra vágjuk. A kristálycukrot, a vajat / margarint és a csipet sót robotgéppel teljesen habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  • A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a felét hozzáadjuk a tojásos masszához. Belekeverünk 25 dkg áttört túrót, majd hozzászitáljuk a maradék lisztet, és végül belekeverjük a barackot.
  • A keveréket kikent és kilisztezett (kb. 32x38 cm-es) tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. A maradék túrót áttörjük, a citromhéjjal, ízlés szerint porcukorral ízesítjük.
  • A tejszínt először félkemény, majd a habfix hozzáadásával kemény habbá verjük, és óvatosan a túróhoz keverjük. A krémet a tésztára simítjuk. A süteményt 24 kockára vágjuk. Tálaláskor a túrókocka tetejére a tejszínhab sprayből habrózsát nyomunk, és csokireszelékkel vagy darával díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre