Töltött tojás

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 15 dkg burgonya
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg tejföl
  • 5 dkg majonéz
  • 2 dkg mustár
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk. A burgonyát héjában puhára főzzük, héját lehúzzuk, burgonyanyomón áttörjük. A tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük.
  2. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a villával összetört tojássárgákat, a lereszelt vöröshagymát, a majonézt, tejfölt, mustárt, sót, borsot, végül a burgonyát, és jó krémesre kikeverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a tojásfehérjékbe töltjük.
Recept megjegyzései

16 db/2 148 kcal, 1 db/134 kcal