Töki pompos
Hozzávalók
a tésztához:
-
2,5
dkg
élesztő
-
1
dl
langyos tej
-
1
kiskanál
cukor
-
50
dkg
liszt
-
2
db
burgonya
-
1
evőkanál
olaj
-
langyos víz
-
só
a tetejére:
-
3
gerezd
fokhagyma
-
2
pohár
tejföl
-
1
evőkanál
liszt
-
2
fej
lila hagyma
-
20
dkg
bacon
-
reszelt sajt
Elkészítés
-
Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk.
-
A lisztbe beletesszük az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat és megsózzuk.
-
Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, melyet jól kidolgozunk.
-
Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 1-1,5 cm vastagra széthúzogatjuk.
-
200 fokon elősütjük kb. 8-10 perc alatt.
-
A félig kész pompost kivesszük, a tetejére 1 kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával lekevert tejfölt kenjük, majd rászórjuk a szeletelt hagymát, a csíkokra vágott bacont és a reszelt sajtot.
-
A pompost visszatesszük a sütőben, és kb. 5 percig tovább sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.