Töki pompos

   

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 db burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • langyos víz
  • a tetejére:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 fej lila hagyma
  • 20 dkg bacon
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beletesszük az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat és megsózzuk.
  3. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, melyet jól kidolgozunk.
  4. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 1-1,5 cm vastagra széthúzogatjuk.
  5. 200 fokon elősütjük kb. 8-10 perc alatt.
  6. A félig kész pompost kivesszük, a tetejére 1 kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával lekevert tejfölt kenjük, majd rászórjuk a szeletelt hagymát, a csíkokra vágott bacont és a reszelt sajtot.
  7. A pompost visszatesszük a sütőben, és kb. 5 percig tovább sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.