Tepsis keszeg, grillezett csilis-fokhagymás cukkinivel
Hozzávalók
-
2
db
keszeg
(kb. 0,5 kg)
-
3
db
saláta cukkini
(kb. 0,5 kg)
-
4
gerezd
fokhagyma
-
4
evőkanál
olaj
(lehet olíva/szezám, mogyoró is)
-
só
-
őrölt bors
-
liszt
-
Vegeta vagy Delikát
-
csilipor vagy krém
Elkészítés
-
A keszegeket megtisztítjuk, sűrűn beirdaljuk, majd besózzuk. Kb. egy félórát állni hagyjuk. Addig a lisztet két kávéskanál ételízesítővel (Vegeta, Delikát, stb.), egy kávéskanál őrölt borssal elkeverjük. A tepsit vékonyan kiolajozzuk. A halakat a fűszeres lisztbe forgatjuk, majd a tepsibe rakjuk. A tetejére kevés olajat locsolunk, és 200°-os sütőben pirosra sütjük.
-
A cukkinik héját hámozóval lehúzzuk, kb. 1 cm-es karikákra szeleteljük, sózzuk, és egy félórát állni hagyjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és elkeverjük - ízlés szerinti mennyiségű - őrölt borssal, csilivel, valamint két evőkanál olajjal.
-
A cukkinikról a keletkezett nedvességet leitatjuk, ráöntjük a fűszeres olajat, összekeverjük, egy kisebb tűzálló tálba, vagy tepsibe terítjük, és 200 fokos sütőben, grill fokozaton szép pirosra sütjük. (Grillfokozat nélküli sütőben is elkészíthető.)