Tepsiben sült rántott pontyfilé
Hozzávalók
-
1
db
filézett ponty
-
1
gerezd
fokhagyma
-
kb. 15
dkg
zsemlemorzsa
-
1
teáskanál
Vegeta
(vagy más ételízesítő por)
-
1
teáskanál
őrölt bors
-
1
teáskanál
pirospaprika
-
1
dl
olaj
(legjobb a fokhagymás ízesítésű)
-
só
(ha szükséges)
Elkészítés
-
A pontyfiléket sűrűn beirdaljuk (1-2 mm-enként a bőréig bevagdossuk, hallanunk kell, hogy a szálkák megroppannak), nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a panír is sós ízű.)
-
A zsemlemorzsát összekeverjük a vegetával, borssal és pirospaprikával. Egy tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenünk. A maradék olajba belereszeljük a fokhagymagerezdet. A pontyfiléket az fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk, és az így bepanírozott szeleteket a tepsibe rakjuk.
-
Meglocsoljuk a fokhagymás olajjal, és 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.