Tepsiben sült rántott pontyfilé

Hozzávalók

  • 1 db filézett ponty
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál Vegeta (vagy más ételízesítő por)
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 dl olaj (legjobb a fokhagymás ízesítésű)
  • (ha szükséges)

Elkészítés

  1. A pontyfiléket sűrűn beirdaljuk (1-2 mm-enként a bőréig bevagdossuk, hallanunk kell, hogy a szálkák megroppannak), nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a panír is sós ízű.)
  2. A zsemlemorzsát összekeverjük a vegetával, borssal és pirospaprikával. Egy tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenünk. A maradék olajba belereszeljük a fokhagymagerezdet. A pontyfiléket az fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk, és az így bepanírozott szeleteket a tepsibe rakjuk.
  3. Meglocsoljuk a fokhagymás olajjal, és 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.