Tepsiben sült rántott pontyfilé

Hamis rántott pontyfilé

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A pontyfiléket sűrűn beirdaljuk (1-2 mm-enként a bőréig bevagdossuk, hallanunk kell, hogy a szálkák megroppannak), nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a panír is sós ízű.)
  • A zsemlemorzsát összekeverjük a vegetával, borssal és pirospaprikával. Egy tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenünk. A maradék olajba belereszeljük a fokhagymagerezdet. A pontyfiléket az fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk, és az így bepanírozott szeleteket a tepsibe rakjuk.
  • Meglocsoljuk a fokhagymás olajjal, és 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Mennyiség: 1 személyre