Tepertős pogácsa 3.

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a lekenéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a kiskanál sót. A tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt, melyet a liszthez adunk, és a duplájára kelesztjük.
  • Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, elkenjük rajta a darált tepertőt, melyet sóval, borssal is megszórunk.
  • A tésztát a szokásos módon 3-szor hajtogatjuk, 20-20 perc pihentetésekkel. A harmadik hajtogatás végén kb. másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk, és kiszaggatjuk.
  • A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket a felvert tojással lekenjük, és kb. még 20 percet kelesztjük.
  • Előmelegített sütőben 200 fokon, (légkeveréssel 180 fokon) megsütjük. Ha a sütőből kivettük, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
Mennyiség: 1 személyre