Tepertős bodag

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tepertőkrémhez a darált tepertőt a zsírral és a sóval elkeverjük. (Ne legyen túl zsíros!)
  • A lisztből, a vízből, az élesztőből, a zsírból, és az ízesítőkből kelt tésztát készítünk. (Lehet kenyérsütőgéppel bedagasztani!) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrém harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet.
  • A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kiolajozott/sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  • A tetejét felvert tojással kenjük meg, és bevagdaljuk úgy, mint a pogácsát. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Nagyobb darabokra szeletelve tálaljuk. (Kiváló sörkorcsolya)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 12 szelet/4 192 kcal, 1 szelet/349 kval
Mindmegette recept