Tejszínes-sajtos csirke

Hozzávalók

  • 1 kg csirkehús (mell, comb)
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg bacon
  • 2,5 dl tejszín
  • kevés vaj vagy margarin
  • a pácoláshoz:

  • tej
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • fokhagyma

Elkészítés

  1. A csirkemellet vastagabb szeletekre, a csirkecombot ketté vágjuk - aki a bőrét nem szereti lefejtheti a húsról -, egy nagyobb tálba tesszük, és leöntjük annyi tejjel, hogy a húst ellepje. Előzőleg a tejet fűszereztük kevés borssal, valamint két gerezd lereszelt fokhagymával.
  2. A csirkét legalább két órán keresztül pácoljuk a fokhagymás tejben (legjobb előző este elkészíteni), A pácolás végeztével a húsokról a nedvességet leitatjuk és besózzuk.
  3. A sütőtálat a vajjal/margarinnal kikenjük, belefektetjük a baconszeleteket, ráhelyezzük a csirkedarabokat, majd az egészet leöntjük a tejszínnel, meghintjük őrölt borssal és szerecsendióval. Fóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben egy órát sütjük.
  4. A fóliát levéve megszórjuk a reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen megpirul.
Recept megjegyzései

4 adag/2 048 kcal, 1 adag/512 kcal