Tejszínes csirkemell ínyenc módra
Hozzávalók
-
70
dkg
csirkemellfilé
-
1
doboz
kukorica
-
20
dkg
gomba
-
1
marék
zöldborsó
-
2
dl
tejszín
-
1
pohár
tejföl
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1 nagy
fej
vöröshagyma
-
2
teáskanál
mustár
-
olaj
a fűszerek:
-
ételízesítő
-
petrezselyemzöld
-
durvára tört szines bors
-
provance-i vagy olasz fűszerkeverék
-
só
Elkészítés
-
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és a felcsíkozott csirkemelleket hozzáadjuk. A fűszereket – mindenből egy picit – beletesszük, és egy pohár vízzel felöntve puhára pároljuk a húst.
-
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kukoricát és a borsót, majd fedő alatt tovább pároljuk. Mikor minden puha, hozzákeverjük a tejfölt, mellyel 2 percig fedő alatt pároljuk.
-
Ezt követően a tejszínt és a mustárt keverjük bele. Amikor ezekkel is összerottyant, újból a felsorolt fűszereket – minimális mennyiségben – adjuk hozzá, és 2-3 percig még hagyjuk a tűzön. Burgonyafánkkal vagy penne tésztával tálaljuk.