Tejszínes csirkemell ínyenc módra

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 1 doboz kukorica
  • 20 dkg gomba
  • 1 marék zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • olaj
  • a fűszerek:

  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • durvára tört szines bors
  • provance-i vagy olasz fűszerkeverék

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és a felcsíkozott csirkemelleket hozzáadjuk. A fűszereket – mindenből egy picit – beletesszük, és egy pohár vízzel felöntve puhára pároljuk a húst.
  2. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kukoricát és a borsót, majd fedő alatt tovább pároljuk. Mikor minden puha, hozzákeverjük a tejfölt, mellyel 2 percig fedő alatt pároljuk.
  3. Ezt követően a tejszínt és a mustárt keverjük bele. Amikor ezekkel is összerottyant, újból a felsorolt fűszereket – minimális mennyiségben – adjuk hozzá, és 2-3 percig még hagyjuk a tűzön. Burgonyafánkkal vagy penne tésztával tálaljuk.