Tejkaramellakrém (Dulce de Leche)

Hozzávalók

0/1Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A sűrített tejkonzervet állítsuk bele egy lábos forró vízbe úgy, hogy az teljesen ellepje. Alacsony lángon főzzük - de ne forraljuk - 2-3 órán át. A főzési idő attól is függ, hogy milyen sötétre szeretnénk a krémet készíteni. A lábast ne fedjük le főzés közben, nehogy a gőztől felrobbanjon a konzerv. Ha elpárolog közben a víz, folyamatosan pótoljuk, hogy a konzervet mindig ellepje.
  • Ha letelt a főzési idő, a vízben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt nyissuk ki, és készen is van az édességünk.
  • Ha nem kapunk konzerv sűrített tejet, akkor a tubusos tartalmát nyomjuk ki egy befőttesüvegbe, csavarjuk rá a tetejét, és azt állítsuk bele egy lábos forró vízbe. Főzzük 2-3 órán át, amíg eléri a kívánt állagot és színt.
Mennyiség: 1 személyre