Tejfölös pogácsa

Hozzávalók

  • 38 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,75 dl tejföl
  • 1 teáskanál
  • 1 tasak Oetker expressz élesztő
  • a kenéshez és szóráshoz:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és letakarva kb. 15 percet kelesztjük. Tetejüket tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra (légkeveréses 160 fok) előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.