Tárkonyos zöldbableves

Hozzávalók

  • 60 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál tárkony
  • 2 db leveskocka
  • 1 csokor zellerzöld
  • őrölt bors
  • citromlé

Elkészítés

  1. A hús kockákra vágjuk, és a felhevített olajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a fokhagyma illata érződni kezd. Felengedjük 0,5 dl vízzel, ha felforrt, beletesszük a leveskockát, és csendes tűzön a húst félpuhára főzzük. (A vizet folyamatosan pótoljuk!)
  2. Ekkor beletesszük a megtisztított/fagyasztott zöldbabot, az összekötött zellerzöldet, felöntjük 2 l vízzel, fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Amikor a bab és a hús is puha, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, ízesítjük a tárkonnyal és a citromlével.
  3. Levesbetétként főzhetünk bele egy tojásból készített galuskát, vagy egy külön edényben kifőzött bármilyen levestésztát. Tálaláskor a zellerzöldet eltávolítjuk, és a tésztára merjük a forró levest.
Recept megjegyzései

6 adag/1 300 kcal, 1 adag/216 kcal