A hús kockákra vágjuk, és a felhevített olajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a fokhagyma illata érződni kezd. Felengedjük 0,5 dl vízzel, ha felforrt, beletesszük a leveskockát, és csendes tűzön a húst félpuhára főzzük. (A vizet folyamatosan pótoljuk!)
Ekkor beletesszük a megtisztított/fagyasztott zöldbabot, az összekötött zellerzöldet, felöntjük 2 l vízzel, fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Amikor a bab és a hús is puha, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, ízesítjük a tárkonnyal és a citromlével.
Levesbetétként főzhetünk bele egy tojásból készített galuskát, vagy egy külön edényben kifőzött bármilyen levestésztát. Tálaláskor a zellerzöldet eltávolítjuk, és a tésztára merjük a forró levest.