Tarhonyaleves

Hozzávalók

  • 4 dkg füstölt szalonna
  • 8 dkg tarhonya
  • 25 dkg burgonya
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 l víz
  • 1 kiskanál Vegeta
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 csokor vágott petrezselyem
  • piros paprika
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kisütjük, és megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.
  2. A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk.
  3. A zsíron megpirítjuk a tarhonyát, és a hagymás szalonnához adjuk. Belekeverjük a piros paprikát. Felengedjük vízzel, és ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel és a Vegetával.
  4. Hozzáadjuk a krumplit, ha szükséges még fűszerezzük.
  5. Ha a burgonya már majdnem puha, beleszórjuk a petrezselymet és készre főzzük.