Tarhonyaleves
Hozzávalók
-
4
dkg
füstölt szalonna
-
8
dkg
tarhonya
-
25
dkg
burgonya
-
1
evőkanál
zsír
-
1
fej
vöröshagyma
-
1,5
l
víz
-
1
kiskanál
Vegeta
-
1
mokkáskanál
őrölt kömény
-
1
csokor
vágott petrezselyem
-
só
-
piros paprika
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kisütjük, és megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.
-
A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk.
-
A zsíron megpirítjuk a tarhonyát, és a hagymás szalonnához adjuk. Belekeverjük a piros paprikát. Felengedjük vízzel, és ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel és a Vegetával.
-
Hozzáadjuk a krumplit, ha szükséges még fűszerezzük.
-
Ha a burgonya már majdnem puha, beleszórjuk a petrezselymet és készre főzzük.