Szüreti csirke

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkehús (mell, comb)
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 25 dkg fehérszőlő
  • 25 dkg pirosszőlő
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 ágacska kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a csirkedarabokat, melyeknek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk.
  2. A piros és fehér szőlő felét megmossuk, leszemezzük, kettévágjuk, rászórjuk a csirkére. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leszárazott kakukkfüvet, majd az egészet felöntjük a borral. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Amikor a hús megpuhult kiszedjük, félretesszük. A levet szűrőn átpasszírozzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, a mártáshoz adjuk, és beforraljuk.
  4. Visszatesszük a hússzeleteket, és megszórjuk a maradék szőlővel, pár perc alatt összepároljuk. Köretként párolt rizst kínálunk mellé.
Recept megjegyzései

4 adag/1 896 kcal, 1 adag/474 kcal