Szivárvány muffin

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásokat habosra kikeverjük a vajjal és cukorral, hozzáadjuk a tejet, vaníliát reszelt citrushéjat, végül összekeverjük az egészet a sütőporos liszttel.
  • A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, hat kis tálkákba kanalazzuk, és egy kivételével - az lesz a sárga szín - 1-1 csepp ételfesték géllel a másik ötöt különböző színűre színezzük.
  • A muffin formába papírkapszlikat helyezünk, és kiskanállal, a különböző színű tésztákat váltogatva megtöltjük. (A tészta mennyisége 12 darabos muffin sütőformára elegendő.)
  • A muffinokat 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  • A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vaníliát és a tejet. Annyi tálkába osztjuk el egyenlően, ahány színt a krémhez szeretnénk használni., majd beszínezzük őket.
  • Egy nagyobb folpack fólia darabra, a különböző színű krémeket kiskanállal, vagy habzsákba téve, egymás mellé csíkozzuk. A fóliát a végein összefogva felsodorjuk, és rövid időre a hűtőbe tesszük. A fólia alsó végét vágjuk le, majd fóliástól, a nyitott végével lefelé tegyük csillagcsővel ellátott habzsákba, és díszítsük fel vele az időközben kihűlt muffinokat.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

A krémhez tej helyett kókusz szirupot használtam.