Szilvachutney

Hozzávalók

  • 1 kg szilva
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 3-4 cm gyömbér
  • 1 kiskanál kínai ötfűszer keverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál vörösborecet
  • kevés cukor
  • kevés rum (elhagyható)

Elkészítés

  1. A chutneyhoz az olívaolajon megfonnyasztjuk a lilahagymát, hozzáadjuk a vörösborecetet, a cukrot, az apróra vágott fokhagymát. A finomra vágott chilipaprikával, gyömbérrel, kínai ötfűszer keverékkel ízesítjük, és az egészet kicsit összeforraljuk.
  2. Ezután beletesszük a kimagozott, kockákra vágott szilvát, és kis lángon lefedve pároljuk, amíg pépes nem lesz. Botmixerrel lehet még krémesíteni, de mindenképpen maradjon kicsit darabos. Az utolsó pár percben kevés rummal még tovább ízesíthetjük.