Szilvachutney
Hozzávalók
-
1
kg
szilva
-
1
fej
lilahagyma
-
1
db
csilipaprika
-
2
gerezd
fokhagyma
-
kb. 3-4
cm
gyömbér
-
1
kiskanál
kínai ötfűszer keverék
-
2
evőkanál
olívaolaj
-
1
kiskanál
vörösborecet
-
kevés cukor
-
kevés rum
(elhagyható)
Elkészítés
-
A chutneyhoz az olívaolajon megfonnyasztjuk a lilahagymát, hozzáadjuk a vörösborecetet, a cukrot, az apróra vágott fokhagymát. A finomra vágott chilipaprikával, gyömbérrel, kínai ötfűszer keverékkel ízesítjük, és az egészet kicsit összeforraljuk.
-
Ezután beletesszük a kimagozott, kockákra vágott szilvát, és kis lángon lefedve pároljuk, amíg pépes nem lesz. Botmixerrel lehet még krémesíteni, de mindenképpen maradjon kicsit darabos. Az utolsó pár percben kevés rummal még tovább ízesíthetjük.