Szicilai csirkecomb

Nincs fotó

Hozzávalók

0/16Hozzávalók

Elkészítés

0/12Utasítások
  • 4 evőkanál olívaolajat felhevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.
  • Mikor elkészült hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát.
  • Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a száráról leszedett kakukkfüvet.
  • A csirkecombokat kettévágjuk és besózzuk. (Aki nem szereti a csirke bőrét leveheti a combokról.)
  • A lisztben megforgatjuk, és a maradék 1 evőkanál olívaolajon körbepirítjuk.
  • Mikor megpirult, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
  • Ha a gomba zsírjára sült hozzáadjuk a kapribogyót. (Ha nagyobbak vágjuk ketté vagy négyfelé.)
  • Felöntjük a borral, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  • Ha a csirke közben elfőtte volna a vizet, apránként pótoljuk.
  • Közben a gombás szószhoz adjuk a citromlét és a balzsamecetet.
  • Amikor a csirkecomb már puha, hozzátesszük a szószhoz, és ráöntjük a tejszínt.
  • Összeforraljuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, köretként főtt tésztát kínálunk hozzá.
Mennyiség: 1 személyre