Szezámmagos spárga

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 teáskanál cukor
  • a mártáshoz:

  • 1 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál olaj (ha van, legjobb a szezámolaj)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mokkáskanál csilikrém (elhagyható)
  • 2 evőkanál szezámmag
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, a fás végét levágjuk, és cukros-sós vízben puhára pároljuk. A hozzávalókból elkészítjük a szószt. (Finomabb, ha a szezámmagot szárazon kissé megpörköljük.)
  2. A spárgára öntjük a szószt, óvatosan elkeverjük, hogy a spárgasípokat mindenhol bevonja. Forró sütőbe téve 5 percig sütjük, vagy grillezzük.