Szezámmagos spárga
Hozzávalók
-
50
dkg
zöldspárga
-
1
teáskanál
cukor
-
só
a mártáshoz:
-
1
evőkanál
sötét szójaszósz
-
2
evőkanál
olaj
(ha van, legjobb a szezámolaj)
-
2
gerezd
zúzott fokhagyma
-
1
mokkáskanál
csilikrém
(elhagyható)
-
2
evőkanál
szezámmag
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A spárgát megmossuk, a fás végét levágjuk, és cukros-sós vízben puhára pároljuk. A hozzávalókból elkészítjük a szószt. (Finomabb, ha a szezámmagot szárazon kissé megpörköljük.)
-
A spárgára öntjük a szószt, óvatosan elkeverjük, hogy a spárgasípokat mindenhol bevonja. Forró sütőbe téve 5 percig sütjük, vagy grillezzük.