Székelykáposzta

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/2Utasítások
  • A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. A húst megmossuk, kockára vágjuk. a párolt hagymához keverjük.
  • Ekkor tesszük bele a füstölt húst, illetve a szalonnabőrkét is. Kicsit megsózzuk, fedő alatt kevés lében félpuhára pároljuk. (Ha a leve elfő, kevés vízzel pótoljuk.) Hozzáadjuk a savanyú káposztát és folyamatos vízpótlással puhára főzzük. (Ha a káposzta túl sós vagy savanyú, előzőleg vízzel átmossuk.) Tejföllel megöntözve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 322 kcal, 1 adag/565 kcal