Hozzávalók
- a salátaléhez:
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, és egy alufóliával kibélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben (kb. 200 C⁰) szép barnára sütjük minden oldalát. (Nem árt egyszer félidőben megforgatni.)
- Közben elkészítjük a salátalevet. Kellő mennyiségű vízben feloldjuk a cukrot, majd beletesszük a sót, ecetet, reszelt fokhagymát, őrölt borsot, olajat, ha nem volt a paprikák között csípős, akkor egy kevés Erős Pistát.
- A salátalevet sűrű kóstolgatásokkal, saját ízlésünk szerint ízesítjük, ezért nincs megadva sehol a cukor, ecet, só aránya. Ha a paprikák megsültek, a tepsit alufóliával szorosan letakarjuk. A keletkező gőzben a paprika héja elválik a húsától.
- Pár perc gőzben tartás után levesszük az alufóliát, és lehúzzuk a paprikákról a héjat. A paprikákat egy tálba rendezzük, és ráöntjük a salátalevet. Lehűtve fogyasztjuk.
Mennyiség:
1 személyre