Suhantott leves

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
  • a burgonyagombóchoz

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  • A répákat hasábokra, a hagymát kis kockákra vágjuk.
  • A hagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, és pár percig pirítjuk.
  • Félrehúzva a tűzről, meghintjük piros paprikával, és felengedjük 1,5 liter vízzel. (A víz helyett használhatjuk a burgonya főzővizét, illetve füstölt lét is.) Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és hozzáadjuk a zellerzöldet. Puhára főzzük a zöldségeket.
  • A burgonya gombóchoz a krumplit burgonyanyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kis gombócokat formázunk belőle. Amikor a leveszöldségek megpuhultak, a levesbe tesszük a gombócokat, megszórjuk a petrezselyemmel, és készre főzzük.
Mennyiség: 1 személyre