Spárgasípok bacon bundában, tükörtojással
Hozzávalók
-
50
dkg
zöldspárga
-
1
csomag
bacon
(annyi szelet kell, amennyi a spárga darabszáma)
-
2
evőkanál
olaj
-
só
-
őrölt bors
a tükörtojáshoz:
-
4
db
tojás
Elkészítés
-
Egy tepsit vagy sütőtálat kenjük ki az olajjal. A spárgákat mossuk alaposan meg, hogy ne maradjanak homokszemek benne. Törjük, vagy vágjuk le a fás végeit, locsoljuk meg a maradék olajjal, és sózzuk, borsozzuk. (A sóval csínján bánjunk, mert a baconszalonna is sós)
-
Jól keverjük össze, majd mindegyik spárgasípot tekerjünk be egy szelet baconnel. Helyezzük a tepsibe/tálba őket, és 180-200 fokos sütőben süssük, amíg a bacon szép pirosra pirul.
-
Hasábburgonyával, tükörtojással tálalva nagyon finom, komplett ebéd vagy vacsora.