Spárgasípok bacon bundában, tükörtojással

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 csomag bacon (annyi szelet kell, amennyi a spárga darabszáma)
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • a tükörtojáshoz:

  • 4 db tojás

Elkészítés

  1. Egy tepsit vagy sütőtálat kenjük ki az olajjal. A spárgákat mossuk alaposan meg, hogy ne maradjanak homokszemek benne. Törjük, vagy vágjuk le a fás végeit, locsoljuk meg a maradék olajjal, és sózzuk, borsozzuk. (A sóval csínján bánjunk, mert a baconszalonna is sós)
  2. Jól keverjük össze, majd mindegyik spárgasípot tekerjünk be egy szelet baconnel. Helyezzük a tepsibe/tálba őket, és 180-200 fokos sütőben süssük, amíg a bacon szép pirosra pirul.
  3. Hasábburgonyával, tükörtojással tálalva nagyon finom, komplett ebéd vagy vacsora.