Spárgakrémleves sajtos krutonnal
Hozzávalók
-
50
dkg
fehérspárga
-
1,5
l
hús alaplé vagy leveskockából készült alaplé
-
1
fej
vöröshagyma
-
1
db
nagyobb burgonya
-
2
dl
tejszín
-
2
evőkanál
olaj
-
1
csokor
petrezselyem
-
só
-
őrölt bors
a krutonhoz:
-
zsemle- vagy bagettszeletek
-
reszelt sajt
-
kevés olaj
Elkészítés
-
A spárgát, burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. (A spárga fás végeit távolítsuk el.) A hagymát felkockázzuk. A zöldségeket az olajon megpároljuk. Felöntjük az alaplével, és kb. félórát főzzük.
-
Turmixgéppel vagy kézi mixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A krutonhoz a zsemle- vagy bagett szeleteket olajjal vékonyan bekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben aranysárgára sütjük.