A füstölt sonkát ledaráljuk, vagy aprítógéppel összevágjuk, meghintjük őrölt borssal, és annyi tejföllel keverjük össze, hogy krémes állagú tölteléket kapjunk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két gombócot formázunk belőle, rövid ideig pihentetjük, majd egy-egy vékony lapot nyújtunk belőle.
Az egyik lapon egyenlő távolságra kis halmokban elosztjuk a tölteléket, a szabadon maradt részt a felvert tojássárgával lekenjük, majd ráborítjuk a másik lapot, a töltelék mentén, tenyéréllel jól összetapasztjuk a két tésztát, és derelyevágóval négyzetekre vágjuk.
A raviolikat sós vízben ízlésünk szerinti puhaságúra főzzük. A paradicsommártást a leírás szerint elkészítjük. A raviolikat a mártással, valamint a reszelt sajttal meghintve tálaljuk. (Szezonban a mártást friss paradicsomból is készíthetjük.)