Sonkás ravioli paradicsommártással

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • a töltelékhez:

  • 15 dkg füstölt sonka
  • kb. 1 evőkanál tejföl
  • őrölt bors
  • a mártáshoz:

  • 2 tasak Bertolli paradicsomszósz
  • 5 dkg parmezán (vagy egyéb reszelni való sajt)
  • a k

  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

  1. A füstölt sonkát ledaráljuk, vagy aprítógéppel összevágjuk, meghintjük őrölt borssal, és annyi tejföllel keverjük össze, hogy krémes állagú tölteléket kapjunk.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két gombócot formázunk belőle, rövid ideig pihentetjük, majd egy-egy vékony lapot nyújtunk belőle.
  3. Az egyik lapon egyenlő távolságra kis halmokban elosztjuk a tölteléket, a szabadon maradt részt a felvert tojássárgával lekenjük, majd ráborítjuk a másik lapot, a töltelék mentén, tenyéréllel jól összetapasztjuk a két tésztát, és derelyevágóval négyzetekre vágjuk.
  4. A raviolikat sós vízben ízlésünk szerinti puhaságúra főzzük. A paradicsommártást a leírás szerint elkészítjük. A raviolikat a mártással, valamint a reszelt sajttal meghintve tálaljuk. (Szezonban a mártást friss paradicsomból is készíthetjük.)
Recept megjegyzései

4 adag/2 622 kcal, 1 adag/655 kcal