Sonkás-pizzás csiga

Hozzávalók

0/18Hozzávalók
    a tésztához:
  • a töltelékhez:
  • a tetejére:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, lisztezve, letakarva duplájára kelesztjük. Közben kb. félidőben egyszer átgyúrjuk.
  • A töltelékhez a vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. A tűzről levéve fűszerezzük a sóval, borssal és reszelt szerecsendióval, valamint belekeverjük a reszelt sajtot. Ha kihűlt hozzákeverjük a sonkát.
  • A megkelt tésztát 3-4 mm vastag téglalapra nyújtjuk, először a sonkakrémmel, majd a pizzakrémmel megkenjük. A szélesebb oldalánál feltekerjük, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  • A szeleteket lapjával, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 15 percet kelni hagyjuk, majd tetejüket felvert tojással megkenjük, és meghintjük a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Mennyiség: 1 személyre