Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a tetejére:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, lisztezve, letakarva duplájára kelesztjük. Közben kb. félidőben egyszer átgyúrjuk.
- A töltelékhez a vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. A tűzről levéve fűszerezzük a sóval, borssal és reszelt szerecsendióval, valamint belekeverjük a reszelt sajtot. Ha kihűlt hozzákeverjük a sonkát.
- A megkelt tésztát 3-4 mm vastag téglalapra nyújtjuk, először a sonkakrémmel, majd a pizzakrémmel megkenjük. A szélesebb oldalánál feltekerjük, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
- A szeleteket lapjával, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 15 percet kelni hagyjuk, majd tetejüket felvert tojással megkenjük, és meghintjük a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Mennyiség:
1 személyre