Sonkakrémmel töltött cannelloni

Hozzávalók

  • 50 dkg füstölt, főtt sonka
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál sűrű tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 16 db canneloni cső (Barilla)
  • 2 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 16 dkg edami sajt
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A sonkát ledaráljuk, belekeverjük a tojást és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, lereszelt fokhagymával és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
  2. A canneloni csöveket a dobozon lévő utasítás szerint 4 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük, és megtöltjük a sonkakrémmel. (Ehhez habzsákot vagy mokkáskanalat, vagy csak simán a kezünket használjuk.)
  3. A cannelonikat vajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a sóval, őrölt borssal ízesített tejszínnel és alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. Végül levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben rápirítjuk.
  4. A töltött cannellonikat forrón tányérokra fektetjük, körbelocsoljuk a szaftjával, és megszórhatjuk kevés aprított petrezselyemmel.
Recept megjegyzései

meleg előételként 8 adag/4039 kcal, 1 adag/504 kcal (2 db/fő) főételként 4 adag/4039 kcal, 1 adag/1009 kcal (4 db/fő) (Meglepetés Konyha nyomán)