Savanyú vetrece csirkemellből
Hozzávalók
-
30
dkg
csirkemell filé
-
8
dkg
füstölt szalonna
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1
dl
tejföl
-
1
dl
fehérbor
-
3
db
babérlevél
-
1
evőkanál
liszt
-
1
mokkáskanál
cukor
-
1
kiskanál
kapribogyó
-
só
-
őrölt bors
-
pirospaprika
-
citromlé
-
mustár
Elkészítés
-
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk.
-
A szalonnazsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
-
Belekeverjük a pirospaprikát és egy kevés vizet öntünk alá, nehogy a paprika megégjen. Fűszerezzük sóval, borssal, a lereszelt fokhagymával, valamint a babérlevéllel.
-
Beforraljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és beleöntjük a bort.
-
Puhára főzzük, ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk.
-
Ha a hús megfőtt, lisztes, tejfölös habarással sűrítjük. Ízesítjük kevés mustárral, citromlével, cukorral, kapribogyóval, végül összeforraljuk.