Savanyú vetrece csirkemellből

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk.
  • A szalonnazsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
  • Belekeverjük a pirospaprikát és egy kevés vizet öntünk alá, nehogy a paprika megégjen. Fűszerezzük sóval, borssal, a lereszelt fokhagymával, valamint a babérlevéllel.
  • Beforraljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és beleöntjük a bort.
  • Puhára főzzük, ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk.
  • Ha a hús megfőtt, lisztes, tejfölös habarással sűrítjük. Ízesítjük kevés mustárral, citromlével, cukorral, kapribogyóval, végül összeforraljuk.
Mennyiség: 1 személyre