Sajtos tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg száraztészta (makaróni, csavart cső, szarvacska stb.)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg trappista vagy ementáli sajt
  • 2 doboz tejföl

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, ha forr, megsózzuk, beletesszük a tésztát és az előírt ideig főzzük.
  2. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. A szalonnapörcöket a zsírból kiszedjük.
  3. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hogy össze ne ragadjon, elkeverjük néhány kanál szalonnazsírral.
  4. A sajtot lereszeljük. A tésztát tányérra szedjük, meghintjük a reszelt sajttal, néhány kanál tejfölt teszünk rá, és megszórjuk a szalonnapörccel.