Sajtos tallér
Hozzávalók
a tésztához:
-
50
dkg
liszt
-
25
dkg
Rama margarin
-
2
dl
tejföl
-
2
kávéskanál
só
-
1/2
tasak
sütőpor
a krémhez:
-
20
dkg
Rama margarin
-
30
dkg
reszelt sajt
-
pici só
Elkészítés
-
A lisztet a sütőporral, valamint a sóval elkeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, végül a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A krémhez a margarint pici sóval és a reszelt sajttal kikeverjük.
-
Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és mint a húslevestésztát olyan vékonyra egyenként kisodorjuk. Rákenjük a szintén 4 részre osztott krémet. A krémmel megkent tésztalapokat, mint a kalácsot feltekerjük. (4 rúd lesz belőle, mivel a 4 rúdból nagyon sok tallér lesz – ha csak nem várunk „vendégsereget” - célszerű a felét lefagyasztani.)
-
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap zsírozott tepsibe fektetjük a 3 mm vastagra szeletelt karikákat. (A tepsi kikenése nélkül nagyon könnyen süthetünk, ha a tepsi aljára a sütéshez használatos szilikonlapot terítünk.) Előmelegített sütőben (légkeveréses 165º) világossárgára sütjük.