Sajtos tallér

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 kávéskanál
  • 1/2 tasak sütőpor
  • a krémhez:

  • 20 dkg Rama margarin
  • 30 dkg reszelt sajt
  • pici só

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, valamint a sóval elkeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, végül a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A krémhez a margarint pici sóval és a reszelt sajttal kikeverjük.
  2. Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és mint a húslevestésztát olyan vékonyra egyenként kisodorjuk. Rákenjük a szintén 4 részre osztott krémet. A krémmel megkent tésztalapokat, mint a kalácsot feltekerjük. (4 rúd lesz belőle, mivel a 4 rúdból nagyon sok tallér lesz – ha csak nem várunk „vendégsereget” - célszerű a felét lefagyasztani.)
  3. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap zsírozott tepsibe fektetjük a 3 mm vastagra szeletelt karikákat. (A tepsi kikenése nélkül nagyon könnyen süthetünk, ha a tepsi aljára a sütéshez használatos szilikonlapot terítünk.) Előmelegített sütőben (légkeveréses 165º) világossárgára sütjük.