Sajtos roló

Hozzávalók

  • 1 rúd Tante Fanny friss leveles tészta (270 gr-os)
  • a sajtkrémhez:

  • 15+5 dkg reszelt sajt
  • 3 dkg liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • a kenéshez:

  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

  1. A leveles tésztát a papírból kitekerjük, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat - fedéssel - a roló sütő csövekre feltekerjük, majd felvert tojással lekenjük. (A rolóformákat, kenjük le vékonyan olajjal.)
  2. 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük, és ha kissé meghűlt, lehúzzuk a csövekről. Hagyjuk kihűlni.
  3. A sajtkrémhez a tojás sárgákat, a lisztet, az 5 dkg reszelt sajtot, valamint a tejet csomómentesre összekeverjük, és folyamatos kevergetés mellett, a tűzhelyen besűrítjük. (Forrnia nem szabad!)
  4. Ha a krém kihűlt, 10 dkg puha vajjal, sóval, esetleg őrölt borssal kihabosítjuk.
  5. A krémet habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a rolókat. A megtöltött rolók végeit a maradék 5 dkg reszelt sajtba mártjuk.