Sajtos roló
Hozzávalók
-
1
rúd
Tante Fanny friss leveles tészta
(270 gr-os)
a sajtkrémhez:
-
15+5
dkg
reszelt sajt
-
3
dkg
liszt
-
3
db
tojás sárgája
-
1,5
dl
tej
-
10
dkg
vaj
a kenéshez:
-
1
db
felvert tojás
Elkészítés
-
A leveles tésztát a papírból kitekerjük, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat - fedéssel - a roló sütő csövekre feltekerjük, majd felvert tojással lekenjük. (A rolóformákat, kenjük le vékonyan olajjal.)
-
190 fokos sütőben szép pirosra sütjük, és ha kissé meghűlt, lehúzzuk a csövekről. Hagyjuk kihűlni.
-
A sajtkrémhez a tojás sárgákat, a lisztet, az 5 dkg reszelt sajtot, valamint a tejet csomómentesre összekeverjük, és folyamatos kevergetés mellett, a tűzhelyen besűrítjük. (Forrnia nem szabad!)
-
Ha a krém kihűlt, 10 dkg puha vajjal, sóval, esetleg őrölt borssal kihabosítjuk.
-
A krémet habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a rolókat. A megtöltött rolók végeit a maradék 5 dkg reszelt sajtba mártjuk.