Sajtos roló

Hozzávalók

0/7Hozzávalók
  • a sajtkrémhez:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A leveles tésztát a papírból kitekerjük, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat - fedéssel - a roló sütő csövekre feltekerjük, majd felvert tojással lekenjük. (A rolóformákat, kenjük le vékonyan olajjal.)
  • 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük, és ha kissé meghűlt, lehúzzuk a csövekről. Hagyjuk kihűlni.
  • A sajtkrémhez a tojás sárgákat, a lisztet, az 5 dkg reszelt sajtot, valamint a tejet csomómentesre összekeverjük, és folyamatos kevergetés mellett, a tűzhelyen besűrítjük. (Forrnia nem szabad!)
  • Ha a krém kihűlt, 10 dkg puha vajjal, sóval, esetleg őrölt borssal kihabosítjuk.
  • A krémet habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a rolókat. A megtöltött rolók végeit a maradék 5 dkg reszelt sajtba mártjuk.
Mennyiség: 1 személyre