Hozzávalók
- a sajtkrémhez:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A leveles tésztát a papírból kitekerjük, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat - fedéssel - a roló sütő csövekre feltekerjük, majd felvert tojással lekenjük. (A rolóformákat, kenjük le vékonyan olajjal.)
- 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük, és ha kissé meghűlt, lehúzzuk a csövekről. Hagyjuk kihűlni.
- A sajtkrémhez a tojás sárgákat, a lisztet, az 5 dkg reszelt sajtot, valamint a tejet csomómentesre összekeverjük, és folyamatos kevergetés mellett, a tűzhelyen besűrítjük. (Forrnia nem szabad!)
- Ha a krém kihűlt, 10 dkg puha vajjal, sóval, esetleg őrölt borssal kihabosítjuk.
- A krémet habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a rolókat. A megtöltött rolók végeit a maradék 5 dkg reszelt sajtba mártjuk.
Mennyiség:
1 személyre