Sajtos-köményes sós rúd

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • Az puha vajat, lisztet, sütőport, sót, joghurtot, tojássárgáját összekeverjük és jól összegyúrjuk. A kész tésztát elfelezzük, mert 2 tepsire való lesz belőle.
  • Az egyik adagot vékonyra nyújtjuk (kb. 0,5-1 cm) egy sütőpapíron, majd pihentetjük egy picit. A tetejét megkenjük sós tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal. Kiszúrórács vagy derelyevágó segítségével készre vágjuk, és előmelegített sütőben 180 °C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • A tészta másik felét ugyanígy készíthetjük el.
Mennyiség: 1 személyre