Sajtkrémes tekercs

Hozzávalók

  • 30 dkg trappista sajt
  • 15 dkg gépsonka
  • 2 db főtt tojás
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 szál újhagyma vagy kevés apróra vágott póréhagyma
  • 1-1 negyed db piros-zöld-sárga kaliforniai paprika
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál mustár
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. Forrásban lévő vízbe tesszük a sajtot, lefedve kb. 25-30 percig főzzük. Közben a tojásokat lereszeljük, a hagymát, paprikát, valamint a petrezselymet apróra vágjuk, és a mascarponéval, mustárral krémesre keverjük.
  2. A gépsonkát és a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk, összekeverjük a tojásos sajtkrémmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megolvadt trappista sajtot téglalap alakúra kinyújtjuk. Rákenjük a sajtkrémet, feltekerjük, és hűtőben megdermesztjük. Amikor kihűlt (vizes késsel) ferdén felszeleteljük.