Rizseshús 2

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg zsír
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db kicsi zellergumó
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db hús/zöldségleveskocka
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A sertéscombot megmossuk, felkockázzuk, a zsírt felforrósítjuk, beletesszük a húskockákat, majd fehéredésig pirítjuk, és fedő alatt, saját levében kb. félórát pároljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárga-, fehérrépát és a zellert, és egy negyedórát tovább pároljuk.
  3. Felöntjük egy liter vízzel, ízesítjük a leveskockákkal, őrölt borssal.
  4. Félórát ismét pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, a zöldborsót, és az apróra vágott petrezselymet, és kb. 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. (Főzés közben - ha szükséges - az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.)
  5. Díszíthetjük: apróra vágott petrezselyemmel, piros paprikával, reszelt sajttal.