Rizseshús 2
Hozzávalók
-
0,5
kg
sertéscomb
-
25
dkg
rizs
-
10
dkg
zsír
-
2
db
sárgarépa
-
2
db
fehérrépa
-
1
db
kicsi zellergumó
-
15
dkg
zöldborsó
-
1
csokor
petrezselyemzöld
-
2
db
hús/zöldségleveskocka
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A sertéscombot megmossuk, felkockázzuk, a zsírt felforrósítjuk, beletesszük a húskockákat, majd fehéredésig pirítjuk, és fedő alatt, saját levében kb. félórát pároljuk.
-
Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárga-, fehérrépát és a zellert, és egy negyedórát tovább pároljuk.
-
Felöntjük egy liter vízzel, ízesítjük a leveskockákkal, őrölt borssal.
-
Félórát ismét pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, a zöldborsót, és az apróra vágott petrezselymet, és kb. 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. (Főzés közben - ha szükséges - az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.)
-
Díszíthetjük: apróra vágott petrezselyemmel, piros paprikával, reszelt sajttal.