Rizseshús 2

Rizseshús 2

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A sertéscombot megmossuk, felkockázzuk, a zsírt felforrósítjuk, beletesszük a húskockákat, majd fehéredésig pirítjuk, és fedő alatt, saját levében kb. félórát pároljuk.
  • Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárga-, fehérrépát és a zellert, és egy negyedórát tovább pároljuk.
  • Felöntjük egy liter vízzel, ízesítjük a leveskockákkal, őrölt borssal.
  • Félórát ismét pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, a zöldborsót, és az apróra vágott petrezselymet, és kb. 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. (Főzés közben - ha szükséges - az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.)
  • Díszíthetjük: apróra vágott petrezselyemmel, piros paprikával, reszelt sajttal.
Mennyiség: 1 személyre