Resztelt csirkemáj

Hozzávalók

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsír
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • majoránna
  • Erős Pista

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A felforrósított zsíron a félfőre vágott (először félbevágjuk, majd karikára szeleteljük) vöröshagymát megdinsztelünk.
  2. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a csirkemáj csíkokat, az apróra vágott fokhagymát, sóval, majoránnával, őrölt borssal, - aki szereti a csípőset - Erős Pistával ízesítjük, és pirítva puhára sütjük (kóstoljuk meg, hogy teljesen átsült-e a máj).
  3. Párolt rizzsel, vagy főtt burgonyával tálaljuk. (Szezonban tehetünk bele egy kevés zöldpaprikát és paradicsomot is.)