Resztelt csirkemáj
Hozzávalók
-
1/2
kg
csirkemáj
-
2
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
5
dkg
zsír
-
pirospaprika
-
őrölt bors
-
majoránna
-
Erős Pista
-
só
Elkészítés
-
A csirkemájat megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A felforrósított zsíron a félfőre vágott (először félbevágjuk, majd karikára szeleteljük) vöröshagymát megdinsztelünk.
-
A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a csirkemáj csíkokat, az apróra vágott fokhagymát, sóval, majoránnával, őrölt borssal, - aki szereti a csípőset - Erős Pistával ízesítjük, és pirítva puhára sütjük (kóstoljuk meg, hogy teljesen átsült-e a máj).
-
Párolt rizzsel, vagy főtt burgonyával tálaljuk. (Szezonban tehetünk bele egy kevés zöldpaprikát és paradicsomot is.)