Reszelt leves

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • pirospaprika
  • a tésztához:

  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el: a tojást, pici sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és szétterítve szikkadni hagyjuk.
  2. A leveshez a zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Levéve a tűzről meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, és felöntjük 2 l vízzel. (A jobb íz kedvéért ízesíthetjük füstölt szalonnával, vagy szalonnabőrkével is.)
  3. A levest kb. 20 percig főzzük, majd beleszórjuk a lereszelt tésztát, valamint az apróra vágott petrezselymet, és addig főzzük, míg a tészta megpuhul. (Finom, és egyben nagyon olcsó leves.)
Recept megjegyzései

A receptért köszönet Ferencz Margitnak Dévára!